Blackstar træpillefyr

Download PDF


Dansk - Miljørigtigt - økonomisk

Fyr med træpiller i et godt billigt fyr, som kræver lidt rensning og pasning. Med ekstraudstyr. Hvem vil ikke gerne spare 50% på varmeregningen - måske endnu mere ? Prisen på olie stiger og stiger, det samme gør dine varmeudgifter. Ved at installere et træpillefyr, kan en halvering af varmeudgiften nemt opnås. Med et almindeligt varmeforbrug er træpillefyret tilbagebetalt på ganske få år.

Blackstar er det billigste fyr til træpiller. Det kræver lidt rensning/pasning af brugeren.

Vedligeholdelse
Rengøring bør foretages jævnligt og efter behov. Det sikre den bedste brændselsøkonomi og drift. Jo mere velegnet en kedel man har, samt jo bedre kvalitet træpiller man fyrer med, jo længere tid kan intervallet mellem rensningerne øges. Kedlen skal tømmes for aske og børstes på alle overader for at erne sodpartikler. Vær meget opmærksom på aske i bageste røgvender og i skorstensrør ernes med passende interval. Skorstensfejeren renser IKKE skorstensrør. En gammel støvsuger eller askespand er særdeles velegnet, da asken normalt er uden sod og tjære. Brændehovedet: ern aske og eventuelle slagger fra indsatsen og evt. også pille rester under indsatsen. Tør amme indikatoren af og sørg for at der ikke ligger noget i blæseren. Da pillerne, man kommer i siloen indeholder smuld, bør man en gang imellem tømme siloen helt. Jo mere smuld der er i siloen , jo mindre giver sneglen , og fyret vil komme ud af justering med risiko for driftsstop Hvor tit man skal foretage en tømning af pille siloen, afhænger helt af siloens udformning og kvaliteten af det brændsel man fyrer med. TIP: Hælder man 1dl madolie el. lign. ned i siloen hver gang, den er tom ( hældes over de sidste piller ). Så tømmes siloen automatisk for smuld og støv.

Træpille fyret kører principielt på samme måde som et olie- eller gasfyr Det starter og stopper selv afhængigt af varmeforbruget. Styringen er modulerende i 100 trin, som på mange gasfyr. Ydelsen tilpasses altid til det, der forbruges. Derved undgår man de mange start og stop, som kendetegner et oliefyr. El-tændingen og modulerende drift gør, at træpillefyret kan køre med optimal virkningsgrad hele året.

Sikkerhed
Sikkerheden er meget høj ved træpillefyr; styringen overvåger løbende forbrændingen og lukker ned, hvis der sker fejl. Blackstar stokeren er CE mærket i henhold til maskindirektivet 89/392 EFø og er konstrueret efter europæiske sikkerhedsstandarder. Såfremt låget åbnes ned i tanken, eller stokeren køres fra kedelen, vil maskinen afbrydes (der er ingen efterløb på roterende dele). Til grundlag for maskinen er der et omfattende teknisk dossier på maskinen, som opbevares af fabrikanten. Endvidere følger der en brugsanvisning med maskinen ved levering med overnævnte erklæring.

Co2 tilskud når du køber træpillefyr
På grund af træpillernes miljørigtige karakter kan du i de fleste tilfælde få et betydeligt beløb i Co2-tilskud ved udskiftning af din varmekilde.

Håndværkerfradrag
Husk håndværkerfradrag ved tilslutning af pillefyr.

Ekstra udstyr
Der kan tilkobles en række forskellige typer ekstra udstyr til brænderen: Varmtvands beholder temperatur føler / 2 / 3 vejs ventil. Giver mulighed for at prioritere det varme vand, samt have 2 forskellige temperaturer på det varme vand og anlægget. Flow måler: Få en aktuel KW angivelse af varme forbrug i styringen. Cirkulations pumpe: Få styringen til at slukke pumpen, når ikke fyret kører. Røg temperatur: Se på styringen hvor godt kedlen køler røggassen. Trådløs inde-termostat: Slukker anlægget når inde temperaturen er som ønsket. Ude temperatur føler: Få styringen til at slukke automatisk hvis ude temperaturen bliver for høj. Det minimerer varme tabet på anlægget om sommeren. Ilt styring: Fyret justerer selv ind i forhold til variationer i doseringen.

Interface
Med interface åbnes en lang række muligheder for justering og tilpasning. De vigtigste egenskaber er : Vis live statistik for dit fyr. Udgiv statistik til Internettet, og hold styr på din brænder uanset, hvor du er. Styr din brænder hjemmefra eller fra Internettet. Hold øje med dit pilleforbrug gennem overskuelige forbrugsgrafer. Spar penge ved at n tune dit fyr til det yderste. Modtage en e-mail hvis der opstår en alarm. Mere end 40 indstillinger kan blive sat for at optimere din brænder. Natsænkning. Se drift status fra din mobiltelefon (WAP). Og meget andet.

Dansk - Miljørigtigt - økonomisk
En alvorlig trussel for klimaet på jorden er drivhuseekten, der opstår som en ubalance mellem forbrug og produktion af CO2. Ved forbrændingen af træpiller afgives der ikke mere CO2, end der tidligere er optaget under planternes vækst. Om træet rådner op i skoven eller du fyrer det af i et træpille fyr gør ingen forskel for miljøet, derfor er træpiller kendetegnet ved at være CO2-neutralt biobrændsel.

Eksempler på kombinationsmuligheder
Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw
Kedel med selvrensende røgkøler (Blackstar BS1016). Kedlen er konstrueret med lodrette røg-slag, der sikrer en eektiv køling af røg gaserne. Desuden er designet utrolig rengørings venligt, og med den kæmpe 20 liters askeskue kan rensnings-intervallerne kan strækkes endnu længere, Typisk asketømning mellem 1-2 tons piller, og røg renser ca. 1-2 gang/år, eller efter behov. Leveres med version 7 styring. Passer til et hus på 100-200 m² - med et årligt olieforbrug op til 3500 liter Komplet Scotte pillefyr sæt 16 Kw - kedel med selvrensende røgkøler (Blackstar BS1016) Scotte tilbydes som en af de billigste og mest driftsikre pillebrændere på markedet. Det skyldes den succes, den har i brug. Scotte giver garanti for et ensartet og gennemtestet produkt med 4-træks kedel til pillefyr med hul i begge sider. Med automatisk rens af røg køler via gearmotor, 20 liters askeskue og 100-trins modulerende styring. Leveres med version 7 styring. Testet ved DTI i henhold til EN303-5. Virkningsgrad 91-93 %. Klasse A-A.

Scotte Mini - sammenbygget pillefyr med selvrensende røgkøler (Blackstar BS1016) - 16 Kw
Med automatisk rens af røg køler, via gearmotor. Kedlen er konstrueret med lodrette røg-slag, det sikre en eektiv køling af røg gaserne, desuden er designet utrolig rengørings venligt, og med den kæmpe 20 liters askeskue kan rensnings intervallerne kan strækkes endnu længere, Typisk asketømning mellem 1-2 tons piller, og røg renser ca. 1-2 gang/år, eller efter behov. Leveres med version 7 styring. Passer til et hus på 200- 300 m² - med et årligt olieforbrug op til 5000 liter. Bemærk: Nu med ny forhøjet 160 Mini Tank på 250 liter (+10 cm) & YN60 motor.


LIKE our Facebook PAGE and get the news about film releases, good offers, courses and share experiences working with media and IT.